Button für Menü
REMONDIS Global Website // Nederland
Grondstofbronnen
kennen grenzen.
Onze ideeën over
recycling niet

Crazy - smart navigation with each item having a different size and margins

 • RECYCLING

  Ons motto: Wanneer we recyclen, dan het volledige programma

 • Niets op de wereld is oneindig beschikbaar – en grondstoffen al helemaal niet. Daarom zorgen wij er met de modernste methoden voor, dat natuurlijke hulpbronnen behouden blijven. Elk jaar verzamelen, recyclen en vermarkten wij rond de 30 miljoen ton aan herbruikbare materialen. De soorten, waar het hierbij om gaat, dekken nagenoeg het complete materiaalspectrum. Papier en hout maken daar net zo goed deel van uit als bouwpuin, staal, kunststof of edelmetaal. Bovendien verwerken wij zelfs dat, wat op het eerste gezicht verloren lijkt voor recycling. Afval dat schadelijke stoffen bevat bijvoorbeeld.

 • Naast industriële en commerciële klanten profiteren ook gemeenten en burgers van onze recyclingdiensten.

De REMONDIS-wereld van recycling

 • Wat doen we precies op het gebied van recycling? Welke door ons verzamelde stoffen (input) worden tot welke materialen (output) verwerkt? Deze informatie-grafiek geeft in één oogopslag de belangrijkste informatie.

  close

Volledige service voor recycling

  • Meer over onze geavanceerde technologieën op remondis-sustainability.com

  • Wanneer wij denken en doen aan recycling, dan altijd holistisch. Daarbij gaat het om veel meer dan alleen de verwerkingsprocessen op zich. Op verzoek adviseren en ondersteunen wij klanten m.b.t. het gehele materiaalstroommanagement en stellen wij totaalconcepten op van materiaalbeoordeling en kwaliteitsborging via inzameling en logistiek tot een weldoordachte recyclingoplossing. Een van onze belangrijkste aandachtspunten is het continu verhogen van het aantal en de kwaliteit van deze recyclingoplossingen. Wij werken voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën om steeds meer grondstoffen terug te brengen in de materiaalkringloop. Voorbeelden hiervan zijn onze bekroonde methoden TetraPhos® en RESPRAY voor het recyclen van fosfor en van spuitbussen.


  Een overzicht van onze diensten:

   • Item

    • Inzameling: herbruikbare materialen, restmaterialen, schadelijke stoffen - gesorteerd, afstand en hoeveelheid geoptimaliseerd

     Of het nu gaat om herbruikbare materialen of schadelijke stoffen, gemeentelijk of industrieel - ongeacht wat zich aandient of bij wie, wij zamelen het in. Afhankelijk van materiaalsoort en hoeveelheid stellen wij ter plaatse de juiste containers en inzamelsystemen ter beschikking. Daarnaast adviseren en ondersteunen wij onze klanten bij alle aspecten van afvalbeheer.

    Item

    • Logistiek: verzameling, transport, overslag

     Dagelijks zijn wij over de hele wereld onderweg om de goederen, waarvoor onze klanten geen toepassing meer hebben, op te halen. Dankzij professionele logistieke concepten zijn wij in staat om kleine hoeveelheden net zo economisch te verzamelen als grote. Onze speciale voertuigen en certificeringen zorgen voor maximale transportveiligheid en garanderen onze klanten dat aan alle wettelijke vereisten wordt voldaan.

    Item

    • Voorbehandeling: sorteren, bundelen, scheiden van schadelijke stoffen

     Niet elke stof kan zonder meer worden gerecycled. In onze sorteerinstallaties scheiden we daarom waardevolle stoffen doelgericht van schadelijke stoffen, waardoor we steeds weer nieuwe recyclingmogelijkheden creëren. In onze installaties zorgen we ook voor een optimale sorteerzuiverheid binnen de afzonderlijke recyclebare materiaalgroepen. Naast papiersoorten bundelen wij bijvoorbeeld ook metalen zoals koper, messing, ijzer en staal en garanderen zo een economische en efficiënte terugvoering in de productiecyclus.

    Item

    • Recyclen: classificatie, conditionering, beschikbaarstelling

     Aan het eind staat bij ons altijd het doel, waardevolle materialen te behouden of zo te verwerken, dat ze zo economisch mogelijk en milieuvriendelijk gerecycled en verder gebruikt kunnen worden. Naast een optimale classificatie is ook de conditionering beslissend, d.w.z. het waarborgen van een voortdurend constante kwaliteit. Dat geldt zowel voor de gerecyclede grondstoffen als voor de door ons geproduceerde producten. Inhoudelijke samenstelling, consistentie, vorm - alles is gegarandeerd gehomogeniseerd. Dat is vooral hierom belangrijk, dat alleen gerecyclede producten, die aan de hoogste normen voldoen, ook daadwerkelijk door de industrie worden gebruikt. Bescherming van hulpbronnen is dus ook altijd een kwestie van kwaliteit.

    Item

    • Vermarkten: grondstoffen, producten en energie

     Naast de klassieke recycling – de terugwinning van grondstoffen dus – bieden wij ook andere recycling- en verwerkingsoplossingen. Zo produceren we bijvoorbeeld recyclingbouwmaterialen en alternatieve brandstoffen of genereren we energie in de vorm van biogas.

Vooruitdenken en niet alleen terugwinnen – met innovatieve merkproducten

Duurzaamheid in volle omvang te bedenken en in praktijk te brengen betekent niet alleen het terugwinnen van grondstoffen. Net zo belangrijk is het om innovatieve productoplossingen te ontwikkelen, die van begin af aan waardevolle grondstoffen besparen en bijdragen aan de bescherming van het milieu. Bij REMONDIS gebeurt dit op de meest uiteenlopende niveaus en in de vorm van diverse merkproducten. Daarvan profiteren wereldwijd talloze klanten – van de verwerkende industrie tot de landbouw.

Het REMONDIS Lippewerk – Reyclingpark en lichtend voorbeeld in één

  • Meer over Lippewerk hier

  • Met een oppervlak van 230 hectare is Lippewerk Europa's grootste centrum voor industriële recycling. Op de locatie van een voormalige aluminiumfabriek in Lünen gevestigd, herbergt het recyclingpark tegenwoordig onder andere installaties voor het verwerken en recyclen van gips uit rookgasontzwavelingsinstallaties, chemicaliën, hout, kunststof, oude elektrische apparatuur en niet-fossiele brandstoffen. Jaarlijks verlaten 900,000 ton recyclebare producten Lippewerk – waaronder producten uit de bindmiddelvervaardiging, biodiesel, gecertificeerde compost voor de landschapsarchitectuur en kunststofgranulaten voor de industrie. Daarnaast levert de Lippewerk een belangrijke bijdrage aan klimaat- en milieubescherming. Jaarlijks kan door de hier geleverde recyclingdiensten 488,000 ton aan CO2 worden bespaard. Daarvoor is de kringloopeconomie in Lippewerk in 2016 door de KlimaExpo.NRW als vlaggenschipproject onderscheiden.

  Video van REMONDIS Lippewerk

 • Pers –  Altijd up-to-date

  Vestigingsplaatsen – Europa en wereldwijd

  Bibliotheek voor gemakkelijke toegang tot brochures en videosequenties

  Zoeken – Op de snelste manieren alles vinden?

Diese Seite verwendet aktuelle Techniken, die in dem von Ihnen verwendeten Browser unter Umständen nicht korrekt angezeigt werden können.
Bitte aktualisieren Sie Ihren Internet-Explorer oder weichen auf einen anderen Browser wie Chrome oder Firefox aus.
Schließen